HomeBlogMultimediaContactStatistieken

De Ledene's uit Merckem

25 februari 2017 20:15 - Behaeghe Manu

Juliana Ledene was de tweede vrouw van Henri Vanbesien. Henri’s eerste vrouw, Romanie Pharielde Deblauwe, stierf op 39 jarige leeftijd en liet hem 3 kinderen na: Georges was 12, Gaspard 5 en Joseph nog maar 3 jaar. Daar Henri dit niet alleen kon beredderen werd de hulp van mijnheer pastoor ingeroepen en nog geen 7 maanden later hertrouwde Henri met Juliana Ledene. Geboren te Merkem was ze toentertijd als dienstmeid actief bij de Familie Vandenbogaerde op Kasteel Wolvenhof te Izegem.

Ik had nog niet veel opzoekingswerk verricht naar haar maar gisteren ontving ik, van iemand uit Waanrode, een scan van het bidprentje van Juliana. Karien zocht naar aktes van familie en vond héél wat informatie over haar ouders, broers en zussen.

 

Vandaag wouden we gaan wandelen en we hadden ooit in Merkem een mooie wandeling gemaakt, laat ze ons nog eens overdoen en dan ook het kerkhof eens opzoeken.

Groot was onze verassing toen we een graf vonden van haar broer Emile met zijn vrouw. Zéér goed onderhouden, recentelijk gerestaureerd en van foto’s der overledenen voorzien. Een schat aan informatie!!!